Менше Джокера. Кінотеатри США заборонили надягати маски та костюми на показ нового фільму

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Найбільша мережа кінотеатрів США Landmark Theatres заборонила надягати маски, костюми та брати іграшкову зброю на кіносеанси «Джокера», нового фільму з Хоакіном Феніксом у головній ролі. Про це вони повідомили на своєму сайті.

AMC Theatres написали про те, що «в наші кінотеатри заборонено надягати маски, костюми чи розмальовувати обличчя». Також адміністрація кінотеатрів заявила, що співпрацюватиме з правоохоронними органами. У мережі зазначили, що переважно їхня політика дозволяє глядачам одягати костюми, але «ми забороняємо маски, фарби для обличчя або будь-що, що може його приховати».

«Я хочу, щоб клієнтам було комфортно на сеансах», — сказав президент The Landmark Тед Мандорфф, пише The Hollywood Reporter.

Фільми DC Comics раніше підпадали саме через це під шквал критики. 20 липня 2012 року в кінотеатрі «Century 16» під час премʼєри фільму «Темний лицар повертається» сталося масове вбивство в місті Аврора (Колорадо). Тоді загинуло 12 осіб і близько 59 отримало вогнепальні поранення. Зловмисник, надихнувшись одним із головних героїв фільму, пофарбував волосся у червоний колір і називав себе Джокером.

Сімʼї загиблих написали відкритий лист Warner Bros із осудом насильства та зброї у фільмі. Вони просили родичів загиблих не приймати фінансову допомогу від політиків, які виступають проти реформи законодавства про зброю. У відповідь компанія Warner Bros сказала, що фільм не «підтримує будь-які прояви насильства в реальному світі».

До речі, новий фільм про Джокера не будуть показувати в аврорському кінотеатрі, де відбулось масове вбивство.

Бюлетень, опублікований офіцерами армії США на базі в Оклахомі, повідомляє, що ФБР зібрали дані про «потенційні масові вбивства», повʼязані з фільмом, після «тривожних і дуже специфічних» дискусій у даркнеті. Перед виходом фільму поліція Лос-Анджелеса опублікувала заяву: «Поки в районі Лос-Анджелеса наразі немає потенційних загроз, департамент буде уважно пильнувати ситуацію навколо кінотеатрів, коли почнуться покази».

Наразі «Джокер», премʼєра якого запланована на 3 жовтня, може зібрати понад $80 млн у перші вихідні. Критики високо оцінили фільм і пророкують йому «Оскар».