У Нігерії поліція звільнила сотні дітей з релігійної школи, в якій учнів били й заковували в кайдани

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У Нігерії поліція звільнила сотні дітей з релігійної школи, в якій учнів били й заковували в кайдани

На півночі Нігерії поліція звільнила понад 300 дітей з ісламської релігійної школи «Альмаджиріс». Як повідомляє Reuters, багато учнів були заковані в кайдани та вкриті шрамами від побоїв.

Звільнені бранці, серед яких були й діти дошкільного віку, приїхали в Нігерію з сусідніх країн, у тому числі з Буркіна-Фасо, Малі та Гани. Батьки віддавали їх учитися в ісламську школу, яку вони вважали реабілітаційним центром.

«Це місце не є ані реабілітаційною, ані ісламської школою, ви можете самі переконатися в цьому, — заявив журналістам комісар поліції штату Кадуна Алі Джанга. — Тут тримали дітей з усієї країни ... деякі з них навіть були прикуті ланцюгами».

Під час розслідування виявилося, що «працівники» навчального закладу постійно знущалися з дітей, заковуючи їх у ланцюги, ґвалтували їх та регулярно били батогами. Діти недоїдали, не отримували доступу до води й не мали нормального одягу, коли до них дісталися правоохоронці. Наразі дітей перевезли на територію кількох таборів, де їм допомагають медики та психологи, а фахівці розшукують батьків багатьох із них. Наголошують, що деякі батьки вже приїхали забрати своїх дітей. Місцеві мешканці кажуть, що не знали, які звірства чинилися на території школи.

«Зараз уряд штату надає їжу та притулок дітям від пʼяти років і старшим», — заявив представник поліції Кадуни Якубу Сабо.

Під час операції зі звільнення дітей заарештували 7 дорослих, які вважалися «вчителями» закладу.

  • У Зімбабве громадяни та правозахисники обурені рішенням уряду закупити за 118 400 фунтів стерлінгів (4 171 135 грн) в Англії перуки для місцевих суддів. Вони заявили, що традиція нагадує про колоніальне минуле, слідів якого не повинно бути в сучасній Зімбабве.
  • Вчителька, яка викладає в пʼятому класі в одній із приватних шкіл Нью-Йорка, влаштувала на уроці рольову гру про рабство. Намагаючись пояснити це явище, вона попросила чорних учнів уявити себе в наручниках на шиї, руках і ногах, а білих — наказувати їм, що робити. Вчителька Ребекка Антоноцці також організувала аукціон, на якому білі учні повинні були «купувати рабів».