«За результатами залишаться найкращі». У МОЗ проведуть масштабний аудит роботи персоналу

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
«За результатами залишаться найкращі». У МОЗ проведуть масштабний аудит роботи персоналу

Гонтар Володимир / УНИАН

У Міністерстві охорони здоровʼя проведуть аудит роботи персоналу, за результатами якого планується скоротити штат. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила міністр Зоряна Скалецька.

«У МОЗ буде проводитися аудит. За його результатами найкращі, найефективніші працівники залишаться працювати на державу й український народ. Хто за картинками ховає неефективність і бездіяльність — на вихід», — заявила Скалецька.

За її словами, рішення про тотальний аудит підтримав премʼєр-міністр Олексій Гончарук.

Скалецька також додала, що «робота міністерства відбувається у звичайному режимі». «Внутрішня сварка між одним з моїх заступників і частиною колективу відомства не впливає на те, щоб швидка доїхала до пацієнта вчасно, були ліки, готувалися закони. Ми всі працюємо», — написала міністр.

Про що йдеться?

24 вересня працівники МОЗ звернулися з відкритим листом до премʼєра Гончарука. Вони заявили, що дії нового керівництва міністерства ставлять під загрозу продовження реформи охорони здоровʼя в Україні. Лист підписали керівники чотирьох директоратів МОЗ. У коментарі theБабелю генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірина Литовченко і гендиректор Директорату медичних послуг Оксана Сухорукова розповіли, що новий заступник міністра охорони здоровʼя Михайло Загрійчук тиснув на них і закликав звільнитися «за власним бажанням». «Було сказано, що ми повинні піти, оскільки наші позиції та бачення реформи розходяться з баченням політичної команди. При цьому ми багато разів просили пояснити, у чому саме, але відповіді так і не отримали», — зазначила Литовченко.

Того ж дня на лист відреагував премʼєр Гончарук. Він заявив, що жоден професійний працівник не повинен бути звільнений без достатніх підстав, і закликав міністра охорони здоровʼя вирішити конфлікт.

У відповідь Зоряна Скалецька заявила, що проведе зустріч із колективом.