«І я повторю це сім разів!» Голова комітету з розвідки палати представників Шифф спародіював Трампа в розмові з Зеленським

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
«І я повторю це сім разів!» Голова комітету з розвідки палати представників Шифф спародіював Трампа в розмові з Зеленським

Адам Шифф

Gage Skidmore / Flickr

Голова комітету з розвідки палати представників Конгресу США, демократ Адам Шифф спародіював президента США Дональда Трампа після розшифровки його телефонної розмови з Володимиром Зеленським. Про це пише Newsweek.

Виступаючи в комітеті під час слухань після оприлюднення тексту скарги американського розвідника, Шифф сказав, що передасть «суть того, як спілкується містер президент».

«Ми дуже добре ставилися до вашої країни. Дуже добре. Жодна інша країна не зробила так багато, як ми. Але ви знаєте, я не бачу тут взаємності... Я хочу, щоб ви зробили мені одну послугу. І я збираюся повторити це сім разів, щоб ви краще почули. Я хочу, щоб ви облили брудом мого політичного опонента. Багато бруду тут і там. І для цього я хочу сконтактувати вас з генеральним прокурором США Біллом Барром. За ним стоять всі американські правоохоронні органи. І я хочу сконтактувати вас з Руді, ви полюбите його, повірте мені», — заявив з трибуни Шифф.

Під час виступу Шиффа в залі було чути сміх, але щойно він закінчив, республіканці обурилися такою пародією. Національний прессекретар кампанії Трампа у 2020 році Кейлі МакЕнані заявила, що Шифф «буквально написав свою власну стенограму». Вона також додала, що скандал щодо телефонної розмови двох президентів є виставою, організованою демократами напередодні президентських виборів 2020 року.