Дружина Зеленського анонсувала українські аудіогіди в провідних музеях світу. Виявляється, над цим уже рік працює Український інститут

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Дружина президента Олена Зеленська під час візиту до Метрополітен-музею (Нью-Йорк) анонсувала запуск програми з впровадження українських аудіогідів у провідних музеях світу. Проте, як виявилося, цією програмою вже понад рік займається Український інститут.

Як зазначається на сайті установи, Інститут започаткував ініціативу україномовних аудіогідів у провідних музеях світу ще у 2018 році, з пілотним проєктом в Національному музеї у Варшаві. У серпні 2019 року такий гід став доступний у Музеї історії польських євреїв POLIN (Варшава).

Згідно з інформацією на сайті, цього року також очікується поява таких аудіогідів у віденському Бельведері, під час реалізації програми україно-австрійського року культури. Очікується, що наступною країною, де буде впроваджена ініціатива, стане Німеччина.

Що таке Український інститут?

Державна установа, яка представляє українську культуру у світі та формує імідж України за кордоном. Інститут був заснований Кабінетом міністрів у 2017 році та належить до сфери управління Міністерства закордонних справ.

Інститут покликаний налагоджувати міжнародні культурні звʼязки між людьми й інституціями та створювати можливості для взаємодії українців зі світом.

  • Наприкінці квітня Олена Зеленська дала інтервʼю російській журналістці Ганні Нємцовій для американського порталу The Daily Beast. У ньому вона розповіла про те, що її чоловік Володимир Зеленський «буде слугою народу, а не його господарем», про те, як еліта президента Петра Порошенка намагалася покарати «Квартал 95» за жарти, а також про те, що найближчим часом прямих двосторонніх перемовин із Володимиром Путіним очікувати не варто.