NYT: Розвідник, який поскаржився на розмову Трампа із Зеленським, працює в ЦРУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Співробітник американської розвідки, який подав скаргу на розмову між президентами США Дональдом Трампом і України Володимиром Зеленським, працює в Центральному розвідувальному управлінні (ЦРУ). Про це повідомляє The New York Times з посиланням на три джерела, яким відома особистість інформатора.

За даними видання, інформатор раніше працював в ЦРУ, потім його направили на роботу до Білого дому. Потім він знову повернувся на роботу в ЦРУ. The New York Times зазначає, що зі скарги розвідника можна припустити, що він аналітик, який добре розуміє політику в Україні та розбирається в праві.

Видання пояснює, що співробітників розвідки і оборонних відомств часто залучають до роботи в Білому домі. Вони допомагають організовувати важливі переговори, наприклад дзвінки між президентом США й іноземними лідерами. При цьому, як стверджує газета, інформатор не працював у команді, що займається дзвінками іноземним лідерам.

Адвокати розвідника відмовилися підтверджувати, що він працював в ЦРУ. У самому відомстві теж відмовилися коментувати цю інформацію.