Вночі: Зеленський зустрівся з генсеком ООН, США ввели санкції проти Кастро, Україна встановила дипломатичні відносини з Гренадою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: Зеленський зустрівся з генсеком ООН, США ввели санкції проти Кастро, Україна встановила дипломатичні відносини з Гренадою

Пресслужба президента України

Зеленський зустрівся з генсеком ООН

Президент Володимир Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем і подякував йому за гуманітарну підтримку громадян України. Крім того, президент закликав ООН здійснювати моніторинг порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях України.

США запровадили санкції проти Рауля Кастро

Сполучені Штати ввели санкції проти лідера Комуністичної партії Куби Рауля Кастро через «важкі порушення прав людини».

Держдеп заявив, що Кастро несе відповідальність за дії, спрямовані на підтримку «колишнього режиму Мадуро у Венесуелі». У повідомленні наголошується, що в кризі у Венесуелі та на Кубі винне «ігнорування режимом Куби прав людини і застосування насильницьких заходів для підтримки колишнього режиму Мадуро». Санкції також ввели проти чотирьох дітей Кастро.

Верховний суд скасував усі рішення судів на користь ексглави ДФС Насірова

Касаційний адміністративний суд Верховного суду скасував рішення судів попередніх інстанцій, які приймалися на користь ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Суди попередніх інстанцій встановили, що Насіров виконував тільки «церемоніальну функцію», підписуючи незаконні розстрочки зі сплати податків на 2 млрд грн компаніям нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Засідання тривало понад 8 годин. На ньому розглянули всі клопотання Насірова: ексглава ДФС намагався усунути від справи НАБУ і САП, просив передати справу в іншу палату ВСУ. Після того як йому відмовили, він хотів вдруге заявити про відвід суддів, зловживаючи своїми правами. Однак судді, не порушуючи процес, розглянули справу та поставили у ній крапку.

Рішення остаточне і оскарженню не підлягає. Тепер Насірова чекає повноцінний судовий розгляд кримінальної справи проти нього в Антикорупційному суді.

Україна і Гренада встановили дипломатичні відносини

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко разом із міністром закордонних справ Гренади Пітером Чарльзом Девідом підписали комюніке про встановлення дипломатичних відносин, а також заявили про намір встановити безвізовий режим між країнами.

«26 вересня 2019 на полях 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН міністр закордонних справ України Вадим Пристайко та міністр закордонних справ Гренади Пітер Чарльз Девід підписали спільне комюніке про встановлення дипломатичних відносин між Україною і Гренадой», — повідомило МЗС.