«Перерахували €1,4 млрд». У Німеччині спростували «ненадання допомоги» Україні, про яке говорив Трамп

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
«Перерахували €1,4 млрд». У Німеччині спростували «ненадання допомоги» Україні, про яке говорив Трамп

Carsten Koall / Getty Images

Починаючи з 2014 року, Німеччина надала Україні €1,4 млрд допомоги. Про це повідомило німецьке видання Der Spiegel.

Зазначають, що з цієї суми тільки на програму співпраці надійшло €544 млн, ще €110 млн на гуманітарну допомогу. Також відомо, що Україні видали €500 млн фінансового кредиту, інші €25 млн було виділено на заходи з урегулювання ситуації в країні.

Крім цього, додаткові €200 млн Німеччина виділила нашій державі через різні канали ЄС. Ця тема вийшла на перші шпальти європейських ЗМІ після того, як Зеленський під час телефонної розмови, стенограма якої вчора була опублікована, підтримав слова Трампа про те, що Європейський Союз «робить недостатньо для підтримки України».

  • У Сполучених Штатах не вщухає скандал через телефонну розмову президента США Дональда Трампа з Володимиром Зеленським 25 липня цього року. Американський розвідник, який обробляв запис дзвінка, поскаржився своєму керівництву на те, що Трамп тиснув на Зеленського у власних інтересах. Президент США нібито просив почати розслідування проти сина Джо Байдена, свого головного потенційного конкурента на наступних президентських вибору.
  • США почали процедуру імпічменту після того, як президент Дональд Трамп під час телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським намагався натиснути на нього та змусити почати розслідування проти сімʼї Джо Байдена — свого головного потенційного конкурента на наступних президентських виборах у США.