«Це дурниця». Трамп спростував обіцянку Зеленському військової допомоги в обмін на розслідування проти родини Байдена

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Дональд Трамп прокоментував інформацію американських ЗМІ, буцімто він обіцяв президенту Володимиру Зеленському додаткову військову допомогу в обмін на розслідування проти родини кандидата в президенти США від демократів Джо Байдена. Про це пише ВВС.

Трамп назвав цю інформацію «дурницею». «Я спілкуюся з багатьма лідерами. Ці розмови завжди цілком прийнятні», — сказав він, виступаючи разом із премʼєр-міністром Австралії Скоттом Моррісоном у Білому домі.

Про що йдеться?

Напередодні видання The Washington Post та The New York Times повідомили, що працівник американської розвідки, обробляючи телефонну розмову Трампа з «іноземним лідером», яким міг бути президент Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його стурбували окремі висловлювання Трампа, які, за даними американських ЗМІ, можна витлумачити як тиск на українську сторону з метою змусити розпочати розслідування проти сімʼї Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах президента США. Син Байдена — Хантер — працював у компанії Burisma ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського.

25 липня Зеленський уперше поговорив телефоном із президентом США Дональдом Трампом.