Вакарчук розповів, як «Голос» ухвалює рішення щодо законопроєктів. Перевіряють на «фактор Януковича»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук розповів, як парламентська фракція його політсили ухвалює рішення щодо голосування за законопроєкти. Про це він написав у колонці для «Української правди».

Він пояснив, що якщо проаналізувати законодавчі ініціативи президента, підтримані більшістю, простежуються дві лінії. «Одна — публічна реформаторська: запровадити деякі економічні реформи, важливі для країни. Уся «прогресивна громадськість» радіє таким ініціативам, і гамір від аплодисментів, часто заслужених, поки не замовкає», — підкреслив Вакарчук.

За його словами, інша лінія — непублічна і стосується концентрації влади в одних руках, тому що додаткові повноваження президента та його команди закладені в цілу низку вже ухвалених законів.

«Коли ми в партії «Голос» визначаємо спільну позицію щодо них [законопроєктів], то перевіряємо на «фактор Януковича»: чи підтримали би ми закон, якби ці повноваження віддавали колишньому президенту? Чи його команді? У переважній більшості відповіді очевидні — звичайно, ні», — написав Вакарчук.

Лідер «Голосу» підкреслив, що Україна не терпить диктатури, навіть коли її запровадження виправдовується метою «зробити людей щасливими». «Тут живуть люди, для яких свобода є справжньою цінністю», — зазначив він.

  • У п’ятницю, 20 вересня Святослав Вакарчук виступив разом з гуртом «Океан Ельзи» в Мінську. Він додав, що Конституція України дозволяє народному депутату займатися творчою діяльністю.
  • Партія «Голос», створена Святославом Вакарчуком, отримала 20 мандатів за результатами парламентських виборів. Сам він був першим номером у списку партії.
  • Партія «Голос» Святослава Вакарчука витратила на передвиборчу кампанію до Верховної Ради 105,6 млн грн — лише на 10 млн менше за «Слугу народу».