«Слідство.Інфо»: Київська «ботоферма» писала коментарі на підтримку екснардепа Томенка, який хоче балотуватися в мери Києва

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Київська «ботоферма» писала проплачені коментарі на підтримку колишнього народного депутата Миколи Томенка, який має намір балотуватися в мери Києва. Про це йдеться в матеріалі «Слідства.Інфо».

Журналістам стало відомо, що куратори «ферми» надсилали рядовим ботам повідомлення у Telegram про те, як саме треба підтримувати Томенка. Їм треба було хвалити колишнього нардепа за професійний досвід і «якісні поради» молодим політикам. Також куратори давали вказівки «розганяти» телеефіри, на яких виступав політик.

слідство.інфо

слідство.інфо

23 вересня Микола Томенко повідомив, що буде балотуватися в мери Києва від партії «Громадянський рух «Рідна країна». Томенко заявив, що киянам навʼязують вибір між «поганими забудовниками» Віталія Кличка і «хорошими забудовниками» від нової влади, але мер повинен займатися інтересами жителів столиці. Томенко на останніх виборах балотувався у Верховну Раду від партії «Громадянська позиція», але не пройшов у парламент.