Politico: Білий дім опублікує скаргу розвідника, який повідомив про тиск Трампа на Зеленського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Білий дім має намір показати повідомлення інформатора з розвідки, який повідомив про тиск президента США Дональда Трампа на президента Володимира Зеленського під час їхньої телефонної розмови. Про це пише Politico з посиланням на топчиновника Адміністрації президента США.

«Трамп схвалив публікацію документа на тлі протистояння з законодавцями», — пише видання. Politicо нагадує, що раніше Білий дім відмовлявся показати повідомлення інформатора.

Про що йдеться?

Минулого тижня видання The Washington Post і The New York Times повідомили, що співробітник американської розвідки, обробляючи телефонну розмову Трампа з «іноземним лідером», яким міг бути президент Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву.

Його стурбували окремі висловлювання Трампа, які, за даними американських ЗМІ, можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою змусити почати розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах президента США. Син Байдена Хантер працював у компанії Burisma ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського.