Україна дозволила опублікувати розмову Трампа і Зеленського. Український президент назвав бесіду «конфіденційною»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Україна дозволила США опублікувати стенограму телефонної розмови між президентами Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня. Про це у Twitter повідомив сам Трамп.

«Держсекретар Помпео отримав дозвіл від уряду України опублікувати стенограму телефонної розмови з їхнім президентом. Вони теж не розуміють, у чому справа», — написав Трамп.

Сам же український лідер ухилився від відповіді на запитання американських журналістів щодо деталей його телефонної розмови з Трампом. «Зеленський просто відповів, що його бесіди з президентом Дональдом Трампом є приватними і конфіденційними», — повідомляє CNN.

На питання, чи бажає він, щоб стенограма дзвінка була оприлюднена, Зеленський відповів: «Подивимося».

Про що йдеться?

Минулого тижня видання The Washington Post і The New York Times повідомили, що співробітник американської розвідки, обробляючи телефонну розмову Трампа з «іноземним лідером», яким міг бути президент Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву.

Його стурбували окремі висловлювання Трампа, які, за даними американських ЗМІ, можна тлумачити як тиск на українську сторону з метою змусити почати розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах президента США. Син Байдена Хантер працював у компанії Burisma ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського.