Міноборони: Україна не планує повертати кораблі, які лишилися в Криму після анексії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Україна не планує повертати кораблі та озброєння, які лишилися в Криму після анексії півострова Росією. Про це в інтервʼю ВВС Україна розповів міністр оборони Андрій Загороднюк.

«У нашій стратегії ми не розраховуємо на такий сценарій», — заявив Загороднюк, відповідаючи на питання про можливе повернення техніки та озброєння з Криму.

Також він додав, що зараз ведуться переговори про повернення в Україну захоплених росіянами в Керченській протоці катерів. «Але я не можу сказати, що я бачу якийсь прогрес у цьому», — підкреслив міністр.

  • У Гамбурзі 25 травня відбулося засідання Міжнародного трибуналу з морського права, який розглядає справу про захоплення українських моряків біля берегів Криму. Дії Росії були визнані незаконними, у звʼязку з чим трибунал вимагав звільнити взятих у полон у Керченській протоці українців і захоплені кораблі.
  • На початку липня стало відомо, що українські військові катери «Нікополь», «Бердянськ», а також буксир «Яни Капу», які росіяни захопили разом з екіпажами у листопаді 2018 року, як і раніше перебувають в акваторії стоянки суден «Генмол» у Керчі .