Адвокат: Суд ЄС зняв санкції з Януковича

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Суд Європейського Союзу зняв санкції з експрезидента-втікача Віктора Януковича, які діяли протягом 2018—2019 років. Про це theБабелю повідомив його адвокат Віталій Сердюк.

«Суд, розглянувши матеріали справи, скасував санкції за 2018—2019 роки, які були накладені за ініціативи попередньої влади як один з елементів політичного переслідування», — повідомив Сердюк.

Він пояснив, що це рішення підтверджує непричетність Януковича до висунутих проти нього Генеральною прокуратурою обвинувачень в економічних злочинах і злочинах проти українських громадян.

«Це також є підставою для притягення до відповідальності усіх причетних — починаючи з генерального прокурора і усіх без виключення його підлеглих — за введення в оману офіційних органів Євросоюзу», — додав адвокат.

Також Сердюк назвав інформацію про арешт будь-яких рахунків Януковича в європейських країнах «міфом, що навʼязується у рамках масштабної кампанії з дискредитації експрезидента». «Жодних активів у нього за кордоном не було і на них жодних обтяжень не накладалося. Це були більш політичні обмеження, ухвалені на підставі фальсифікованих Луценком і його підлеглими офіційних документів», — пояснив захисник.