У Росії розкрили вбивство Михайла Круга. Справу закрили

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Росії через 17 років розкрили вбивство відомого співака Михайла Круга. Справу могли закрити через відсутність вагомих доказів.

Про це йдеться на сайті Слідчого комітету Росії.

Розслідуванню допоміг член банди «Тверські вовки» Олександр Агєєв, який проходив у цій справі і зараз відбуває довічне увʼязнення за низку злочинів. Агєєв пішов на контакт зі слідством тільки в 2019 році. Він розповів, що співака застрелив його «колега» з банди Дмитро Веселов, коли вони залізли в будинок Круга.

«Агєєв повідомив, що за вказівкою кримінального авторитета міста Твері, відомого в певних колах як «Лом», загиблого в 2006 році, він разом з Веселовим повинен був проникнути в житло Михайла Круга, якого, за інформацією, наявною в розпорядженні учасників банди, разом із сімʼєю в зазначений вечір не повинно було бути вдома. Співучасники мали намір лише викрасти звідти антикваріат і цінності, після чого залишити місце скоєння крадіжки», — сказано у повідомленні.

За планом, Круг після крадіжки повинен був звернутися до «Лома» по допомогу, після чого співак став би боржником кримінального авторитета і платив би частку від концертної діяльності.

Агєєв розповів, що 30 червня 2002 року вони проникли в будинок співака в селищі Мамуліно, проте Круг із сімʼєю несподівано повернувся додому. Веселов спочатку «застосував насильство» до тещі Круга, а потім два рази вистрілив у співака з пістолета ТТ, після чого застрелив собаку.

Зараз Веселова вже немає в живих. Він був убитий у березні 2003 року ще одним членом банди, Олександром Осіповим, який також проходив у справі Круга. Осіпов, який відбуває покарання у вʼязниці, заявив, що помстився вбивці «короля шансону».

«З урахуванням смерті Дмитра Веселова, підозрюваного у вбивстві співака Михайла Круга, слідством прийнято рішення про припинення кримінальної справи та кримінального переслідування», — повідомляє СК.