Італійський адвокат нацгвардійця Марківа закликав владу та ЗМІ розгорнути інформаційну кампанію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Італійський адвокат бійця Нацгвардії Віталія Марківа, якому суд Італії дав 24 роки вʼязниці за нібито причетність до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі і його перекладача Андрія Миронова на Донбасі в 2014 році, закликав владу України та ЗМІ розгорнути інформаційну кампанію про судовий процес.

Про це Раффаеле Делла Валле заявив в інтервʼю «Радіо Свобода».

Він зазначив, що Марків — військовий увʼязнений, і немає ніяких доказів його причетності до інциденту біля Словʼянська. Валле заявив, що інформувати громадськість слід не на основі телефонних розмов, а на основі матеріалів процесу. «Досі до мене ніхто не звернувся, щоб зробити переклад мого заключного виступу на суді», — додав він.

Адвокат радить Верховній Раді заявити про свій протест на несправедливий вирок, інакше «у світі пануватиме меседж суддів Павії, а саме що в Україні «воює армія злочинців», під командуванням криміналітету, а Росія там «звільняє» територію від злочинців».

Мотивувальну частину вироку оприлюднюють через два тижні, після чого захист Марківа почне готувати апеляцію. Валле впевнений, що Апеляційний суд Мілана скасує рішення суду Павії через відсутність мінімальних доказів його причетності до смерті фотографа та перекладача.