Пристайко: Зеленський і Трамп проведуть повноцінні переговори замість зустрічі «на полях»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У президента Володимира Зеленського та його американського колеги Дональда Трампа будуть повноцінні переговори замість короткої зустрічі «на полях» Генеральної асамблеї ООН. Про це заявив міністр внутрішніх справ Вадим Пристайко в інтервʼю «Громадському».

За його словами, обидва президенти «знайшли час», їхня зустріч триватиме годину, під час якої перш за все «ставитиметься задача налагодити звʼязок».

«На жаль або на щастя, так побудовані системи, що лідери грають дуже високу роль у дипломатії та взагалі у відносинах між країнами. Якщо встановиться нормальне порозуміння і нам вдасться один одному пояснити, чого ми очікуємо, яким бачимо і розвиток двосторонніх відносин, і взагалі виживання України у війні, — це і є основні задачі», — пояснив міністр.

Пристайко додав, що є «цілий список проблем», які обговорюватимуться на зустрічі Зеленського та Трампа. «Іноді це проблеми, іноді — просто бізнес-ідеї. Наприклад, нам потрібна енергетична безпека — це одна з ключових задач нашої з вами національної безпеки й одне з питань, які обовʼязково обговорять президенти», — підкреслив голова МЗС.