У США народилося черепашеня Хелікс, у якого не рухаються задні лапи. Господар пристосував для нього колеса від фінгерборду

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

У США народилося черепашеня на прізвисько Хелікс, у нього не працюють задні лапи, але він може пересуватися за допомогою коліс від фінгерборду.

Через те, що Хелікс народився з деформованими задніми лапами — вони загнуті догори — він не міг рухатися і перебувати з іншими черепахами.

Ренді Бетц, господар Хелікса, займається розведенням черепах у вільний час. Він працює у фармацевтичній компанії в штаті Делавер. Бетц знайшов вихід для Хелікса — прикріпив до панцира черепашки колеса від фінгерборду.

«Хелікс вилупився 31 липня 2019 року. Він був досить сильно деформований, такою мірою, що я подумав, що мені доведеться його приспати. Хоча після декількох днів Хелікс почав робити «кроки». Він бродив по всьому інкубатору. Я перемістив його в контейнер для зростаючих черепашат, як я роблю з усіма іншими дитинчатами, і у нього, схоже, не було особливих проблем. Він їв і пив абсолютно нормально», — написав господар Хелікса.

Колеса вдалося прикріпити до панцира за допомогою клею. Тепер Хелікс спілкується з іншими черепахами, незважаючи на свої особливості.

Відео та фото з Хеліксом швидко набрали перегляди в соцмережах. У черепашки вже зʼявився свій мерч і фанати, які малюють Хелікса.

Деякі навіть роблять татуювання з його зображенням.

  • 15 вересня у Києві та інших містах України пройшов марш на захист прав тварин. Серед вимог активістів: припинення експлуатації тварин у цирках і дельфінаріях, заборона на створення і функціонування притравних мисливських станцій, розвиток реабілітаційних центрів для тварин, заборона хутрових ферм і припинення діяльності шкуродерів-догхантерів.
  • Окружний адміністративний суд визнав законною постанову Київської міської державної адміністрації про заборону в столиці гастролей пересувних цирків, які використовують у своїх виступах тварин.
  • У Китаї померла черепаха Свайно, яка вважається однією з найрідкісніших у світі. Черепасі було понад 90 років. Менш ніж за добу до її смерті китайські вчені намагалися штучно запліднити її, щоб вона дала потомство. Операція пройшла вдало, але самка несподівано померла.