У Китаї померла одна з найбільш рідкісних черепах у світі. Напередодні її намагалися штучно запліднити

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Китаї померла одна з найбільш рідкісних черепах у світі. Напередодні її намагалися штучно запліднити

VCG / Getty Images

У Китаї померла черепаха Свайно, яка вважається однією з найрідкісніших у світі. Про це повідомляє CNN із посиланням на китайські державні медіа.

Черепасі було понад 90 років. Менш ніж за добу до її смерті китайські вчені намагалися штучно запліднити її, щоб вона дала потомство. Операція пройшла вдало, але самка несподівано померла.

Спеціалісти збираються провести розтин тіла черепахи, щоб зʼясувати причину смерті.

Також науковці вилучили зразки тканини яєчників черепахи, щоб використати їх у майбутньому.

За даними китайського видання Suzhou Daily, у світі залишилися лише три черепахи виду Свайно. Одна самка мешкає в зоопарку Сунжоу в Китаї. Ще двоє живуть у дикій природі у Вʼєтнамі, але їхня стать невідома.

  • Суд заборонив викреслювати лося з Червоної книги України.
  • Сафарі-парк «Лонгліт» (Longleat Safari Park), розташований в Англії в графстві Вілтшир, вперше показав своїм відвідувачам південних коал. Тварин привезли до Вілтширу минулого року, в межах проекту з захисту виду від загрози зникнення в Південній Австралії.
  • За даними Міжнародного союзу охорони природи (МСОП), наразі 17 видів акул перебувають на межі зникнення. Вчені визначили три найвразливіші типи акул — білоплавцева головаста акула (Cephaloscyllium albipinnum), патагонський морський янгол (Squatina argentina) та середземноморський морський янгол (Squatina oculata).