Коломойський спростував переговори з владою про компроміс щодо ПриватБанку

Дата:

Бізнесмен Ігор Коломойський заперечує переговори з українською владою щодо повернення ПриватБанку колишнім власникам. Про це він заявив в ефірі політичного ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера».

«Я про це читаю тільки в пресі, жодних реальних переговорів — ні консультацій, ні переговорів — не ведеться», — сказав бізнесмен. При цьому він додав, що компроміс щодо банку потрібен, оскільки націоналізацію він вважає незаконною.

«Компроміс потрібен, бо ми не відчепимося від нового власника ПриватБанку... Я хотів би уточнити — нас цікавить ПриватБанк, але якщо процес врегулювання — це така складність, і це може викликати турбулентність на фінансовому ринку, то ми можемо відмовитися від цього. Все продається і все купується», — підсумував Коломойський.

  • ПриватБанк був націоналізований 21 грудня 2016 року — Міністерство фінансів купило 100% акцій банку за 1 грн. За даними НБУ, станом на 21 грудня Ігор Коломойський володів безпосередньо 41,6% акцій банку, ще 16,5% — опосередковано через компанію Triantal Investments LTD. Геннадій Боголюбов прямо та опосередковано володів 41,5% акцій банку. Власником 2,7% акцій банку був голова правління Олександр Дубілет.
  • Колишній акціонер ПриватБанку, бізнесмен Ігор Коломойський хоче, щоб держава повернула йому $2 млрд капіталу банку, і тоді він відмовиться від судової суперечки в цій справі.
  • Премʼєр-міністр Олексій Гончарук спростував опубліковану в Financial Times інформацію про можливий компроміс із Коломойським щодо націоналізації ПриватБанку.