Держустанови, медзаклади та ТРЦ. Поліція перевіряє інформацію про мінування інфраструктури в Києві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України отримала повідомлення про замінування цілої низки обʼєктів інфраструктури Києва, серед яких держустанови та мости. Про це повідомляє пресслужба столичної поліції.

«Шановні колеги, на цей час поліція Києва отримала 4 анонімних повідомлення про замінування ряду обʼєктів, зокрема 11 дитячих садочків, 8 медичних закладів, 20 житлових будинків, столичних мостів, 1 дипломатичної і 7 держустанов та 22 ТРЦ», — йдеться у повідомленні.

В поліції попросили громадян з розумінням поставитися до тих заходів, які проводить поліція в рамках перевірки інформації. До цих дій залучені підрозділи вибухотехніків, кінологів і кіберполіції, адже листи надіслали на електронні скриньки.

У середу, 18 вересня, правоохоронці затримали в Києві жителя Сімферополя Олексія Белька, який заявив, що замінував міст Метро. Чоловік зупинився на мосту на автомобілі, заявив, що авто і міст заміновано, і почав стріляти в повітря. Ніяких вимог він не висував.

Згодом правоохоронці встановили, що 42-річний уродженець Фороса (анексований РФ Крим) Олексій Белько був учасником бойових дій на Донбасі. Джерела в правоохоронних органах розповіли theБабелю, що в червні цього року він добровільно здав у Деснянське райуправління поліції столиці 1 кг вибухівки та 88 патронів.