«Без єдиного пострілу». В МВС розкрили деталі затримання чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро в Києві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Міністерстві внутрішніх справ розкрили деталі затримання Олексія Белька, який у середу, 18 вересня, погрожував підірвати міст Метро в Києві. Про це в Facebook написав прессекретар МВС Артем Шевченко.

Він пояснив, що існувала загроза, що зловмисник продовжить рух вперед у напрямку Лівого берега столиці, в житлові квартали, де виникла б загроза киянам. «Обидва виїзди з мосту перекрила бронетехніка, розклали їжаки для примусової зупинки машини. З повітря за зловмисником спостерігали дрони, рух по Дніпру блокувала водна поліція. Снайпери зайняли позиції», — розповів Шевченко.

Спікер додав, що з наближенням темної пори доби, коли операція суттєво би ускладнилася, було ухвалено рішення почати штурм. «Дві групи КОРД під прикриттям БТР з українським прапором і бронемашини «Варта» наблизилися до підозрюваного та змусили його вийти з машини, лягти на дорогу й затримали без жодного пострілу», — додав Шевченко.

На місці виявили тубус від гранатомета й мисливську зброю. Також у Белька вилучили нарізний карабін і пістолет.

  • У середу, 18 вересня, правоохоронці затримали в Києві жителя Сімферополя, який заявив про те, що замінував міст Метро. Чоловік зупинився на мосту в автомобілі, заявив, що авто та міст заміновані й почав стріляти в повітря. Жодних вимог чоловік не висував.
  • theБабелю вдалося встановити особу чоловіка. Це 42-річний уродженець Форосу (анексований РФ Крим) Олексій Белько. Джерела у правоохоронних органах розповіли theБабелю, що в червні цього року він добровільно здав у Деснянське райуправління поліції столиці 1 кг вибухівки та 88 патронів. За його словами, він знайшов їх «у сейфі в селі на Чернігівщині».