Суд помʼякшив міру запобіжного заходу ексрегіоналу Олександру Єфремову за станом здоровʼя

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Суд помʼякшив міру запобіжного заходу ексрегіоналу Олександру Єфремову за станом здоровʼя

Малолєтка Євген / УНІАН

Старобільський районний суд Луганської області помʼякшив міру запобіжного заходу для ексголови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова з цілодобового домашнього арешту на особисте зобовʼязання. Як повідомляється на сайті суду, засідання відбулося 18 вересня.

Оголошуючи рішення, суддя зазначив, що «обвинувачений Єфремов з моменту обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту майже постійно перебуває на стаціонарному лікуванні, що підтверджується довідками з Державного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова та Національного інституту їм. Шалімова».

Суддя додав, що Єфремов не порушував умови цілодобового домашнього арешту. «Прокурор у клопотанні про продовження цілодобового домашнього арешту ці обставини не врахував. Відповідна процесуальна поведінка обвинуваченого може стати забезпеченням менш суворого запобіжного заходу у вигляді особистого зобовʼязання», — йдеться в рішенні суду.

Єфремову повернуть закордонний паспорт і знімуть електронний браслет. Запобіжний захід обрано до 16 листопада.

За що судять Єфремова?

Наприкінці липня 2014 року ГПУ почала провадження проти Єфремова за фактом зловживання владою. Він змусив керівництво державного підприємства «Луганськвугілля» укласти контракт на послуги з монтажу гірничошахтного устаткування з його компаніями.

Пізніше ГПУ припинила інше провадження проти Єфремова, відкрите за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. 30 липня 2016 року Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України. Ексглава фракції ПР намагався вилетіти до Відня (Австрія).

1 серпня Печерський районний суд Києва заарештував Єфремова на два місяці, пізніше Апеляційний суд визнав арешт законним і залишив його в силі. Зараз справу Єфремова розглядає Старобільський районний суд Луганської області.