У Неваді над Зоною 51 закрили повітряний простір. Її ось-ось мають штурмувати понад мільйон людей

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) тимчасово закрило повітряний простір (з 18 по 23 вересня) над секретною військовою базою ВПС Зона 51 у штаті Невада.

Як повідомляє Digital Trends, це може бути повʼязано з тим, що 20 вересня понад мільйон учасників Facebook-заходу «Штурм Зони 51, їм всіх нас не зупинити» повинні спробувати «звільнитиприбульців».

Над базою тимчасово заборонено літати будь-якій авіації, зокрема цивільним дронам і квадрокоптерам. Вірогідно, що військовослужбовці на базі теж приведені в бойовий режим.

Видання однак зазначає, що з 2,1 млн учасників флешмобу насправді в Неваду приїде мізерна кількість, і люди навряд чи ризикнуть наближатися до бази, особливо після попередження військових про застосування зброї.

У той же час на сьогодні, 19 вересня, призначена вечірка Alienstock 2019 від організаторів флешмобу. Спочатку фестиваль планувався в містечку Рейчел (штат Невада), але через нерозвинену інфраструктуру його перенесли в Лас-Вегас.

ALIENSTOCK FESTIVAL 2019

На сайті Міністерства юстиції попереджають, що будь-кому, хто спробує потрапити на державну військову базу, загрожує штраф у $500 або вʼязниця.

Що таке Зона 51?

Це секретна база ВПС США, розташована неподалік Лас-Вегаса, на південному березі сухого солоного озера Грум-Лейк. База стала основою конспірологічної теорії, згідно з якою американські військові з середини минулого століття проводять експерименти над прибульцями та досліджують НЛО. Ця ідея фігурує у безлічі американських мультфільмів і серіалів.

Великий інтерес користувачів до теорії змови наштовхнув на ідею про штурм бази. За офіційною версією, у Зоні 51 розробляються експериментальні літальні апарати та системи озброєння. Повітряне сполучення над Зоною 51 заборонено. У 2017 році Пентагон підтвердив існування програми з дослідження аерокосмічних загроз.