Facebook видалив сторінку про штурм Зони 51 у Неваді. Її аудиторія сягала майже 2 млн осіб

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Адміністрація Facebook видалила сторінку заходу «Штурм Зони 51, їм всіх нас не зупинити», учасники якого хотіли 20 вересня штурмувати секретну базу Військово-повітряних сил США в Неваді.

Як повідомляють користувачі соцмережі Reddit, на час видалення сторінки її аудиторія сягала майже 2 млн осіб.

Організатору події Метті Робертсу прийшло повідомлення, що сторінка «порушувала стандарти співтовариства». Він кілька разів намагався створити нову сторінку, але її відразу ж видаляли.

Що таке Зона 51?

Це секретна база ВПС США, розташована неподалік від Лас-Вегаса, на південному березі сухого солоного озера Грум-Лейк. База стала основою конспірологічної теорії, згідно з якою американські військові з середини минулого століття проводять експерименти над прибульцями та досліджують НЛО. Ця ідея фігурує у безлічі американських мультфільмів і серіалів.

Великий інтерес користувачів до теорії змови наштовхнув на ідею про штурм бази. За офіційною версією, у Зоні 51 розробляються експериментальні літальні апарати та системи озброєння. Повітряне сполучення над Зоною 51 заборонено. У 2017 році Пентагон підтвердив існування програми з дослідження аерокосмічних загроз.

  • У кінці червня у Facebook зʼявилася жартівлива подія «Штурм Зони 51, їм всіх нас не зупинити». Йдеться про жартівливі загрози «штурмувати» Зону 51 у Неваді, щоб звільнити прибульців, яких там нібито тримають. Івент створила відома мем-спільнота Shitposting cuz im in shambles.
  • Військово-повітряні сили США рекомендували не наближатися до Зони 51 і зазначили, що будуть готові застосувати зброю.