Росія захопила пів тисячі частот і сотні антен українських мовників

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Росія захопила близько 500 частот і сотні антен, які належали державним та приватним українським мовникам.

Про це на щорічній нараді ОБСЄ заявив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль, пише УНІАН.

«Цифри про захоплення і неправомірне використання Росією частот — це 503 частотні присвоєння. Мало того, це 503 передавачі та сотні антен, які були власністю державних і приватних українських мовників. Також на сході України було захоплено і перекомутовано близько 50 телевізійних і 20 радіопередавальних станцій, з яких велося мовлення на території Донецької та Луганської областей», — сказав він.

Коваль додав, що росіяни після окупації Криму та частини Донбасу одразу зайнялися перенастроюванням теле- і радіо приймачів, щоб транслювати пропаганду населенню.

«Ми можемо лише констатувати, що українські громадяни, які проживають у Криму та на сході України, позбавлені права на вільний доступ до інформації ось уже пʼять років», — зазначив він.

  • Раніше Кримська правозахисна група повідомила, що на півночі Криму Росія «глушить» українське радіо. Щонайменше в 10 населених пунктах український радіосигнал повністю заблокований. Ще в девʼяти сигнал заблокований частково.
  • Верховна Рада ухвалила заяву про невизнання легітимності так званих місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях України в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь.
  • Європейський Союз відмовився визнати результати виборів, проведених російською владою в анексованому Криму 8 вересня. Про це йдеться у заяві Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Майї Косьянчич.