Вночі: глава МЗС розповів про «формулу Зеленського» щодо Донбасу, у роботі Google стався збій, на Алясці зафіксували землетрус

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На Алясці стався землетрус

На Алясці (США) стався землетрус магнітудою 5,4. Епіцентр розташований за 75 кілометрів на північний захід від Анкоріджа — найбільшого міста штату, населення якого становить близько 290 тисяч осіб.

Про це повідомляє Геологічна служба США (USGS).

Апаратура зафіксувала кілька великих поштовхів. Інформації про потерпілих, руйнування чи можливу загрозу цунамі поки немає.

У роботі Google стався збій

У роботі пошукової системи Google стався масштабний збій. Про це свідчать дані Downdetector.

Збій торкнувся користувачів США, Австралії, Нової Зеландії, Японії, Великої Британії. Також збій спостерігався і в європейських країнах, зокрема в Українї.

У ніч на 17 вересня проблеми з роботою системи були у користувачів Києва, Дніпра та Харкова. У деяких користувачів були труднощі з роботою сервісу YouTube.

Саудівська Аравія запросить представників ООН для розслідування атак на нафтозаводи

Саудівська Аравія запросить міжнародних експертів і представників ООН для розслідування атак безпілотників на обʼєкти нафтопереробних заводів саудівської компанії Saudi Aramco, які відбулися 14 вересня.

Про це повідомляє «Саудівське агентство друку».

«Початкове розслідування показало, що в цих нападах використовували іранську зброю. Триває робота з виявленню джерела атак [...]. Королівство запросить міжнародних експертів та Організацію Обʼєднаних Націй для вивчення фактів та участі в розслідуванні, а також вживе всіх належних заходів за його результатами, щоб забезпечити свою безпеку і стабільність», — сказано в повідомленні.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що за атакою на обʼєкти стоїть Іран.

Глава МЗС розповів про «формулу Зеленського» стосовно Донбасу

Міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко розповів про стратегію влади щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, назвавши її «формулою Зеленського».

Про це він заявив в ефірі телеканалу IСTV.

«Є умовна «формула Зеленського», яка говорить про те, що ми зробимо всі кроки, які ми можемо зробити, відповідаючи на очікування нашого, насамперед, народу [...]. На все про все у нас є від пів року до року. І «формула Зеленського» завершується фразою, що у нас немає пʼяти років, щоб продовжувати переговори», — сказав він.

За словами Пристайка, під «формулою» мається на увазі звільнення українців з полону бойовиків, будівництво моста в Станиці Луганській та спрощена виплата пенсій жителям Донбасу.

Він додав, що якщо план не дасть результатів найближчим часом, то «ми повинні перейти до якихось нових радикальних заходів».