Італійський піаніст Еціо Боссо заявив, що більше не гратиме на фортепіано. Він попросив фанатів не вимагати від нього неможливого

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Італійський піаніст Еціо Боссо заявив, що більше не гратиме на фортепіано. Він попросив фанатів не вимагати від нього неможливого

Roberto Serra - Iguana Press / Redferns

Італійський композитор і диригент Еціо Боссо попросив фанатів не вимагати від нього продовжувати грати на фортепіано, оскільки він страждає на неврологічне захворювання — бічний аміотрофічний склероз. Про це повідомляє The Guardian.

У суботу, 13 вересня, він виступав на вечірньому концерті в театрі Фоджі (Італія), коли шанувальники стали вимагати від генія зіграти хоча б одну партію на піаніно, однак Боссо був змушений їм відмовити, після чого звернувся до всіх шанувальників.

Композитор пояснив, що з 2011 року страждає від нейродегеративного захворювання двох пальців, тому більше не може грати віртуозно, що змусило його відмовитися від виконання в цілому. Боссо намагався продовжувати грати на піаніно ще 5 років після появи недуги, але у 2017 році він оголосив, що надалі займатиметься тільки написанням композицій і диригуванням у власному оркестрі.

«Якщо ви мене любите, будь ласка, більше не просіть мене грати, — звернувся він до фанатів. — Ви не знаєте, яких страждань це мені завдає... У мене є два пальці, які більше не реагують добре, і тому я більше не гратиму».

За словами Боссо, рішення відмовитися від виконання музики на фортепіано далося йому не надто складно, набагато більше його засмучують вимоги шанувальників зіграти, хоча він вже кілька разів публічно пояснював причину відмов. Зазначається, що реакція деяких фанатів викликана неправдоподібною інформацією в деяких місцевих ЗМІ про те, що Боссо нібито зовсім кидає карʼєру музиканта.

«Я завжди вважав себе піаністом «за випадком». Моє справжнє покликання — подіум і написання музики. 13 вересня мені виповнилося 48 років — я вважаю це початком другого життя, присвяченого моєму оркестру», — резюмував музикант.