Штучний інтелект дописав незакінчений твір Дворжака. Восени його зіграють у філармонії Праги

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Штучний інтелект дописав незакінчений твір Дворжака. Восени його зіграють у філармонії Праги

Gallica Digital Library / Wikimedia Commons

Штучний інтелект зумів дописати незакінчений твір чеського композитора Антоніна Дворжака, який помер 115 років тому, пише Vice.

Це стало частиною експерименту з творчості штучного інтелекту, який розпочали минулого року. Для цього завдання празьке рекламне агентство Wunderman звернулося до компанії AIVA з Люксембургу.

Компанія AIVA займається саундтреками до фільмів, телевізійною рекламою та відеоіграми. За словами гендиректора компанії Пʼєра Барро, новий твір допоможе показати здатність технології творити і стане відповіддю на багато людських страхів щодо штучного інтелекту.

«Ми хотіли побачити, чи можна позитивно використовувати штучний інтелект у творчому процесі. Тому що всі бояться штучного інтелекту, думаючи, що він замінить людей. Але я оптиміст, і думаю, що коли люди досить розумні і навчилися застосовувати його, це може бути дуже корисним », — сказав він. Очікується, що цей твір прозвучить у празької філармонії в листопаді цього року.

  • Компанії Google і Mozila Foundation замовили голландській компанії-дизайнеру розробку штучного інтелекту, який буде розпізнавати каракулі користувачів, зроблені у формі чоловічого статевого органа.