У кенійському заповіднику Масаї-Мара виявили зебру з рідкісним чорним забарвленням

Автор:
Марина Федорова
Дата:
У кенійському заповіднику Масаї-Мара виявили зебру з рідкісним чорним забарвленням

DAILY NATION

У заповіднику Масаї-Мара (Кенія) народилася чорна зебра, унікальна завдяки своєму забарвленню: вона чорніша за інші види цієї рідкісної породи, із крапками на боках замість смужок. Як повідомляє Daily Nation, дитинча зебри помітив гід-фотограф Ентоні Тіра.

«Спочатку я подумав, що це зебра, яку спіймали і позначили для міграції. Я був спантеличений, коли вперше побачив це», — зазначив Тіра. Він додав, що швидше за все дитинча зебри страждає на меланіновий розлад. «Зебреняті було близько тижня, воно виглядало слабким та дуже відрізнялося від інших, тому що не мало смуг і постійно трималося поруч із дорослою зеброю, імовірно її матірʼю», — додав гід.

Унікальна чорна зебра одразу ж привернула увагу фотографів і туристів, які приїхали подивитися на осінню міграцію антилоп гну. Біля річки в заповіднику, де бачили чорне зебреня, зібралися сотні туристичних фургонів, а її фото зʼявилися в соцмережах.

За словами фахівця з дикої природи Matira Camp Parmale Lemein, у Мара ніколи не фіксували появу зебри з таким забарвленням. Він також додав, що зебри такого виду зазвичай не виживали більш ніж шість місяців в інших заповідниках Африки.