Україна видала Австрії підозрюваного у розбещенні неповнолітніх олімпійського чемпіона

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:
Україна видала Австрії підозрюваного у розбещенні неповнолітніх олімпійського чемпіона

David Finch / Getty Images

Україна видала Австрії дворазового олімпійського чемпіона з дзюдо Петера Зайзенбахера, якого підозрюють у розбещенні неповнолітніх, повідомляє AFP.

Зайзенбахера затримали українські прикордонники 9 вересня під час спроби незаконного перетину кордону з України в Польщу. 12 вересня за сприяння Інтерполу його доправили до Відня.

Справа Петера Зайзенбахера

59-річний Петер Зайзенбахер — австрійський дзюдоїст, олімпійський чемпіон. Його підозрюють у розбещенні неповнолітніх та зловживанні службовим становищем. За інформацією прокуратури Відня, від 1997 року до 2004, під час роботи тренером з дзюдо він вчиняв дії сексуального характеру щодо трьох на той момент неповнолітніх дівчат. Згідно з австрійським законодавством, йому загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі від одного до десяти років.

Зайзенбахер перебував у міжнародному розшуку від грудня 2016 року, коли без поважних причин не зʼявився за викликом до суду у Відні. Після цього було видано ордер на його арешт та запущено процедуру розшуку. Вперше його затримали в Києві у 2017 році. По закінченні 40-денного терміну тимчасового арешту Зайзенбахера звільнили. Тоді Україна відмовила Австрії в екстрадиції.