Washington Post: Фаворитом на посаду радника Трампа з питань нацбезпеки є Роберт О’Браєн

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Washington Post: Фаворитом на посаду радника Трампа з питань нацбезпеки є Роберт О’Браєн

Michael Campanella / Getty Images

Найбільш імовірним кандидатом на посаду нового радника з питань національної безпеки президента США Дональда Трампа є спеціальний представник США у справах заручників Роберт О’Браєн. Про це повідомляє Washington Post з посиланням на свої джерела.

Журналісти стверджують, що Трамп уже провів із ним бесіду.

«Ввічливі манери О’Браєна відрізнятимуться від манери спілкування колишнього радника Трампа з національної безпеки Джона Болтона. Його кандидатура була схвалена державним секретарем США Майком Помпео», — йдеться в повідомленні.

Серед інших кандидатів на цю посаду — радник з нацбезпеки віцепрезидента США Майкла Пенса Кіт Келлог, спецпредставник США по КНДР Стівен Бігун і посол США в Німеччині Річард Гренелл.

  • Влада Північної Кореї розцінює відставку радника з національної безпеки США Джона Болтона як сигнал для відновлення переговорів щодо відмови від ядерної зброї. Раніше в КНДР цю людину називали «військовим маніяком».
  • Трамп оголосив про відставку Болтона через день після того, як Північна Корея запропонувала відновити переговори, а потім раптово провела випробування ракет. Політичні аналітики відзначають, що без Болтона відносини Вашингтона і Пхеньяна поліпшаться, але це не гарантує відмову КНДР від ядерної зброї.