Арахамія: У «Слуги народу» є 35 кандидатів до нового складу ЦВК

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Наразі на місце в Центральній виборчій комісії претендують близько 35 кандидатів, з яких треба зробити шорт-лист. Про це заявив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в кулуарах Ради.

«Зараз є десь 35 кандидатів, здається. З них треба зробити шорт-лист так, щоб ці люди виглядали нормально з професійного погляду та суспільного, які могли б нормально захищати інтереси виборців. У неділю хтось буде працювати, щоб зробити цей шорт-лист, провести всі остаточні співбесіди», — сказав Арахамія.

Він відмовився називати прізвища з цього списку, разом з тим повідомив, що серед них немає чинних народних депутатів. Арахамія додав, що за квотним принципом розподілу нового складу ЦВК більшість членів буде делеговано «Слугою народу».

  • 13 вересня вранці Верховна Рада розпустила Центральну виборчу комісію. За проголосував 341 депутат, проти — 41. Фракції «Європейська солідарність» і «Голос» голосували проти.
  • Напередодні президент Володимир Зеленський зробив подання про дострокове припинення повноважень членів ЦВК. Після чого проєкт постанови про звільнення членів Центральної виборчої комісії зареєстрували в парламенті.
  • Уранці 12 вересня депутати Верховної Ради отримали для ознайомлення проєкт постанови про припинення повноважень Центральної виборчої комісії. Фото документа.