Звільненим з Росії українським морякам виділили квартири в Одесі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

24 українські моряки, яких звільнили під час обміну увʼязненими з Росією, отримають квартири в Одесі. Про це повідомляє пресслужба президента.

На зустрічі з моряками Володимир Зеленський заявив, що наразі вже вирішене питання з виділенням їм житла в Одесі. Зеленський також вручив морякам президентські годинники. Моряки подякували президентові за зусилля щодо повернення їх в Україну, декілька з них запросили главу держави на власні весілля.

Зеленський окремо подякував рідним моряків за підтримку, яку вони надавали. «Вони — такі ж герої, як і ви. Вони робили все, щоб вас повернути, а ми їм допомагали», – сказав президент, звертаючись до моряків.

  • 7 вересня відбувся обмін полоненими між Росією та Україною. З російських в’язниць до України прибули 35 бранців, зокрема Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, а також моряки, захоплені в Керченській протоці. Звільнені українці поїхали на медобстеження в «Феофанію» та військовий госпіталь.
  • Після обміну 24 українських моряків разом з їхніми рідними привезли до військового госпіталю в Києві, а інших 11 звільнених — до лікарні «Феофанія».
  • Кабінет міністрів виділить по 100 тис. грн грошової допомоги кожному з 35 українських політв’язнів та військових моряків, яких звільнили з російських в’язниць.
  • У середу, 11 вересня, звільнених із російського полону військових моряків, які перебувають на лікуванні в Головному військовому клінічному госпіталі, провідали футболісти ФК «Динамо-Київ».