Звільнених моряків провідали футболісти ФК «Динамо-Київ»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Звільнених моряків провідали футболісти ФК «Динамо-Київ»

Міністерство оборони України

У середу, 11 вересня, звільнених із російського полону військових моряків, які перебувають на лікуванні в Головному військовому клінічному госпіталі, провідали футболісти ФК «Динамо-Київ». Про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України Армія Inform.

«Ми вдячні вам за вашу мужність і незламність. Це дуже важливо для нас і для всієї країни. Мені важко навіть уявити, наскільки вам було складно. Низький вам уклін», — сказав морякам головний тренер ФК «Динамо» Олексій Михайличенко.

Кожному з моряків футболісти подарували іменну спортивну сумку, всередині якої були спортивний костюм, футболка, кросівки, шарф, футбольний м’яч. Також футболісти привезли суперкубок, із яким усі разом потім фотографувалися.

«На вашому прикладі хочеться всім показувати, що означає любити свою Батьківщину, сім’ю. Ми запрошуємо вас на наші ігри. Кожний отримає іменний абонемент», — сказав капітан київського «Динамо» Сергій Сидорчук.

Під час зустрічі футболісти залишали на мʼячах автографи для моряків, а військовослужбовці розписалися для футболістів на прапорі.

  • 7 вересня відбувся обмін полоненими між Росією та Україною. З російських в’язниць до України прибули 35 бранців, зокрема Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, а також моряки, захоплені в Керченській протоці. Звільнені українці поїхали на медобстеження в «Феофанію» та військовий госпіталь.
  • Після обміну 24 українських моряків разом з їхніми рідними привезли до військового госпіталю в Києві, а інших 11 звільнених — до лікарні «Феофанія».
  • Кабінет міністрів виділить по 100 тис. грн грошової допомоги кожному з 35 українських політв’язнів та військових моряків, яких звільнили з російських в’язниць.