Письменниця Джоан Роулінг пожертвувала понад £15 млн на вивчення неврологічних хвороб

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Британська письменниця, авторка книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг зробила благодійний внесок на вивчення неврологічних хвороб. Про це повідомляє BBC.

Вона перерахувала £15,3 млн клініці при університеті Единбурга, названої на честь матері письменниці — Анни Роулінг, яка померла у 45 років від наслідків розсіяного склерозу. Клініку створили у 2010 році за ініціативи Джоан Роулінг. Вона також була інвестором закладу.

На отримані кошти клініка зможе провести нові дослідження, зокрема щодо захворювань моторних нейронів, хвороби Паркінсона та деменції, а також витратити їх на будівництво додаткових лабораторій.

  • В американському Нешвіллі католицька школа заборонила читати книги британської письменниці Джоан Роулінг про Гаррі Поттера. Магічні заклинання в них, на думку керівників закладу, можуть «викликати дух диявола».
  • 1 квітня в Польщі католицькі священники спалили книги, які вони вважають блюзнірськими. Серед них були книги з серії про Гаррі Поттера.
  • Перше видання книги британської письменниці Джоан Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь» продали на аукціоні Hansons за $34,5 тис.