У Радикальної партії та «Батьківщини» конфіскують до бюджету 250 тисяч гривень

Дата:
У Радикальної партії та «Батьківщини» конфіскують до бюджету 250 тисяч гривень

Фото УНІАН

З виборчих фондів партії «Батьківщина» і Радикальної партії конфіскують до бюджету 250 тис. грн. Про це повідомляє пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Зокрема, 148,9 тис. грн благодійного внеску конфіскують за рішенням Вінницького міського суду з фонду «Батьківщини», а 100 тис. грн безповоротної фінансової допомоги будуть вилучені за рішенням Хустського райсуду Закарпатської області у Радикальної партії.

Що сталося?

Щодо «Батьківщини» суд виніс рішення на підставі того, що 14 листопада 2018 року вона отримала внесок у сумі 148,9 тис. грн від українця, який має непогашений податковий борг в сумі 1474 грн. Чоловіка оштрафували на 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн.) з конфіскацією внеску, який він вносив на підтримку партії.

Стосовно Радикальної партії суд постановив, що місцевий житель надав політсилі безповоротну фінансову допомогу в розмірі 100 тис. грн з порушеннями.

  • Журналісти проєкту «Схеми: Корупція в деталях» зʼясували, що депутат від «Слуги народу» Андрій Одарченко вніс майже 200 тис. грн на рахунок партії «Наші», лідером якої є народний депутат від «Опозиційного блоку» Євген Мураєв.
  • А рух «ЧЕСНО» дійшов висновку, що виборчі кампанії Смешка та Вілкула фінансував співробітник компанії «Метінвест Холдинг», що належить Рінату Ахметову.