В окупованому Криму оголосили результати місцевих «виборів»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Виборча комісія в окупованому Криму оголосила остаточні результати виборів до російської «Державної ради» півострова, що відбулися 8 вересня. Про це повідомляє «Крим.Реалії».

За інформацією виборчкому, у парламент проходять три партії: партія влади «Единая Россия», яка отримала 54,7% голосів виборців, Ліберально-демократична партія Росії (ЛДПР, 16,84%) і Комуністична партія Російської Федерації (КПРФ, 8,22%). «Единая Россия» перемогла у всіх одномандатних округах.

Голова виборчкому Михайло Малишев уточнив, що за підсумками ЛДПР отримала 10 мандатів, КПРФ — 5, «Единая Россия» — 60.

  • 4 вересня прокуратура Автономної Республіки Крим оголосила в розшук голову окупаційного «Центрального виборчого комітету». Пізніше Малишеву, а також його заступниці Айше Гафаровій оголосили підозру.
  • Європейський Союз відмовився визнати результати виборів, проведених російською владою в анексованому Криму 8 вересня. Про це йдеться у заяві Верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Майї Косьянчич.
  • У неділю, 8 вересня, у Росії пройшов Єдиний день голосування, на якому росіяни обирали депутатів місцевих парламентів. У 16 областях і республіках обирали главу регіону, а ще в чотирьох — депутатів у Державну Думу.