«Дзеркало тижня»: Зеленський погодив призначення екснардепа Чумака головним військовим прокурором

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський погодив призначення заступником генерального прокурора — головним військовим прокурором екснардепа Віктора Чумака. Про це повідомляє «Дзеркало тижня» із посилання на документ, який опинився в розпорядженні видання.

«Кандидатура Чумака Віктора Васильовича для призначення на посаду заступника генерального прокурора — головного військового прокурора погоджена», — сказано в підписаному президентом документі.

Фото з сайту ZN.UA

Варто зазначити, що, за інформацією theБабеля, іншим заступником генерального прокурора буде призначений колишній перший заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак.

  • У вівторок, 10 вересня, стало відомо, що заступником генерального прокурора Руслана Рябошапки може стати колишній народний депутат Віктор Чумак.
  • 4 вересня генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що призначить своїм заступником адвоката Віталія Каська. Він раніше вже працював на цій посаді.
  • 2 вересня генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив Анатолія Матіоса з посади заступника генпрокурора — головного військового прокурора відомства. Також у ГПУ зазначили, що згідно з цим наказом Матіоса вилучено зі списків особового складу ГПУ та направлено у розпорядження Міністерства оборони для вирішення питання щодо подальшого проходження військової служби.