Рябошапка призначить своїм заступником Каська. Він обіймав цю посаду за часів Шокіна

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Рябошапка призначить своїм заступником Каська. Він обіймав цю посаду за часів Шокіна

Facebook / Віталій Касько

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка призначить своїм заступником Віталія Каська, який вже працював на цій посаді. Про це Рябошапка розповів в інтервʼю «РБК-Україна».

Імена інших своїх заступників Рябошапка пообіцяв оприлюднити найближчим часом. Окрім цього, він додав, що серед його заступників не буде одіозного прокурора Костянтина Кулика. «Уже говорили принаймні про двох людей, яким я довіряю і яких я хотів би бачити поруч із собою. Це не Костянтин Кулик», — зазначив він.

Хто такий Касько?

Український юрист, адвокат. З травня 2014 по лютий 2016 року обіймав посаду заступника генерального прокурора. Касько став відомим через участь у справі «діамантових прокурорів». Через перешкоджання у розслідуванні справи та конфлікт з тодішнім генпрокурором Віктором Шокіним у лютому 2016-го Касько подав у відставку.

У квітні 2016 року Генпрокуратура повідомила Каську про підозру в шахрайстві при отриманні службових квартир і вручила клопотання про взяття під варту. Однак Печерський райсуд відмовився заарештувати Каська. У травні того ж року Апеляційний суд Києва зняв арешт з його квартири.