Зеленський представив нового керівника Рівненщини та поскаржився на поганий інтернет

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Президент Володимир Зеленський представив Віталія Коваля як нового очільника Рівненської обласної державної адміністрації. Це відбулося під час зустрічі президента зі студентами Національного університету «Острозька академія».

«Я відверто кажу кожному голові обласної адміністрації, що якщо ми будемо чути сигнали від громадян — будемо реагувати. Це не посада — це можливість показати, хто ви є, і можливість щось зробити для України. Як посада дається, так вона і забирається. Сьогодні ми вам її даємо», — сказав Зеленський.

Перед представленням Коваля президент пожартував: «Тут настрій такий — не хочеться нікого виганяти. Настрій поліпшився, коли я сюди доїхав. Коли ми їхали до вас із аеропорту, не було зв’язку, а про інтернет я взагалі мовчу».

Зеленський закликав нового керівника області почати з проблем із інтернетом. Серед інших проблем він назвав міграцію молоді.

Хто такий Віталій Коваль?

Ковалю 38 років. Він народився у Березному на Рівненщині, але зараз мешкає в Києві. Вчився у Львівській бізнес-школі. У серпні обраний одним із заступників голови ради Всеукраїнської дорожньої асоціації. Віталій Коваль керує двома київськими фірмами – «ВВВ Монтаж» (будівництво доріг та автострад) і «Санако» (оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин).

Також Коваль є першим віцепрезидентом Федерації греко-римської боротьби. Захоплення цим видом спорту Віталію передалося у спадок. Його батько Станіслав Коваль — заслужений тренер, на честь якого проводиться щорічний всеукраїнський турнір.

Віталія Коваля було призначено головою Рівненської ОДА указом № 672/2019 від 9 вересня.