У Єгипті відкрили для туристів дві гробниці, яким 3,5 тисячі років

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Єгипетська влада відкрила дві гробниці в Луксорі після закінчення реставраційних робіт. Цим гробницям близько трьох з половиною тисяч років. Про це повідомляє NHK World-Japan.

Реставраційні роботи поблизу Долини Царів, де поховані фараони, проводила група реставраторів з Єгипту і США. На відновлених стінах гробниць виявили яскраві малюнки. А в одній з гробниць є статуї похованого фараона, його дружини та священника, що сидять рядком.

Єгипетська влада також продемонструвала представникам ЗМІ велику фреску із зображенням фараона і різних божеств, яка проходить реставрацію у храмовому комплексі в популярному туристичному містечку Карнак. Влада відкриє цю фреску для огляду після закінчення реставрації.

  • У Єгипті вперше відкрили для туристів одну з найдавніших пірамід — Ламану піраміду фараона Снофру.
  • На початку липня в Єгипті вперше для туристів відкрили піраміду в Ель-Лахуні. Піраміда була закрита для відвідин відтоді, як виявили її вхід і велися реставраційні роботи.
  • Влада Єгипту в Міжнародний день памʼяток і визначних місць (День всесвітньої спадщини) оголосила про відкриття гробниці фараонів у некрополі Драа Абул Нага на західному березі Луксора.