Зеленський доручив знайти постійне житло для Сенцова та Кольченка

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Звільненим із російського полону Олегу Сенцову й Олександру Кольченку наразі шукають постійне житло, адже до окупованого Криму повернутися вони не можуть. Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, повідомляє BBC News Україна.

«Зараз вони в лікарні, ми організували тимчасове житло і для Олега, і для Кольченка. Щодо постійного житла — будемо вирішувати, президент вже дав відповідне завдання, адже, безумовно, їм повертатися туди [до Криму] не можна, — говорить Денісова. — Учора це питання обговорили з паном Олегом, будемо його вирішувати».

  • 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 на 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих і моряки, захоплені в Керченській протоці.
  • У відповідь Україна передала Росії Кирила Вишинського, Володимира Цемаха, Максима Одинцова, Олександра Баранова та інших увʼязнених. Українців урочисто зустріли в аеропорту «Бориспіль» родичі, журналісти та президент Володимир Зеленський.
  • Звільнених українців повезли на обстеження в лікарню «Феофанія» і військовий шпиталь у Києві. Пізніше Олег Сенцов поїхав з лікарні в супроводі доньки і близьких. 8 вересня до нього виїхала його родина з окупованого Криму.