Сім’я Олега Сенцова перетнула адмінкордон з Кримом і прямує до Києва

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Родина українського режисера Олега Сенцова, який 7 вересня повернувся в Україну після понад пʼяти років утримання в російських катівнях, перетнула адміністративний кордон з окупованим Кримом і прямує до Києва. Про це повідомив власник телеканалу ATR Ленур Іслямов у своєму Facebook.

«Родина Олега Сенцова благополучно перетнула адмінкордон з окупованих Кримом. Прямують до Києва, обійнятися з сином, батьком, чоловіком», — написав Іслямов.

Він також висловив сподівання, що боротьба у Криму триватиме. «Я сподіваюся що Бекіров, Сенцов та інші кримські, перебуваючи, вимушено, тепер на материку, посилять кримський політичний устрій України, — зазначає він. — Я в цьому переконаний».

  • 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 до 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, а також моряки, захоплені в Керченській протоці.
  • У відповідь Україна передала Росії Кирила Вишинського, Володимира Цемаха, Максима Одинцова, Олександра Баранова та інших увʼязнених. Українців урочисто зустріли в аеропорту «Бориспіль» родичі, журналісти і президент Володимир Зеленський.
  • Звільнених хлопців повезли на обстеження в лікарню «Феофанія» та військовий шпиталь у Києві. Пізніше Олег Сенцов поїхав з лікарні в супроводі дочки і близьких.