Індія відновила звʼязок зі своїм місяцеходом. Його втратили під час посадки

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Індійська організація космічних досліджень встановила місцезнаходження свого місяцехода «Вікрам». Звʼязок з ним було втрачено у ході висадки на Місяць, передає ANI.

Голова організації Кайласавадіву Сиван визнав, що з апаратом вдалося встановити звʼязок, проте «поки зарано робити якісь прогнози».

Що сталося?

Місяцехід «Вікрам» мав 7 вересня здійснити посадку в районі Південного полюса Місяця, але на фінальному етапі зниження звʼязок з місяцеходом було втрачено.

  • Китайський місяцехід «Юйту-2» відновив роботи з вивчення зворотного боку супутника Землі. Про це повідомив Центр з дослідження Місяця і космічних програм Національного космічного управління КНР.
  • Директор Національного управління з аеронавтики й дослідження космічного простору США (NASA) Джеймс Брайденстайн заявив про необхідність вести пошуки життя на Марсі.
  • NASA планує зробити «наступний гігантський стрибок в освоєнні далекого космосу» і здійснити ще одну висадку людей на поверхню Місяця. Директор космічного агентства Джеймс Брайденстайн закликав американські фірми допомогти в розробці «багаторазових систем, що дозволяють астронавтам висаджуватися на Місяці». Американські фахівці розраховують здійснити висадку на Місяць у 2024 році і відправити астронавтів на Марс орієнтовно в середині 2030-х років.