У NASA планують нову висадку людей на поверхню Місяця

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

NASA планує зробити «наступний гігантський стрибок в освоєнні далекого космосу» і організувати ще одну висадку людей на поверхню Місяця. Про це пише Sky News.

Директор космічного агентства Джим Брайденстайн закликав американські фірми допомогти в розробці «багаторазових систем, що дозволяють астронавтам приземлятися на Місяць» і сказав, що вчені отримали від президента США Дональда Трампа і Конгресу повноваження повернутися до питання вивчення Місяця вперше з 1972 року.

Він сказав, що NASA планує «відправити астронавтів на Місяць і згодом — на Марс», і що це «захоплюючий час для керівництва космічною програмою Америки».

«Я дуже радий знову поговорити про висадку людей на Місяць», — сказав він.

Він зазначив, що це буде абсолютно інша програма, а не та, яка була півстоліття тому.

«Я хочу, щоб було зрозуміло. Ми вирушаємо на Місяць з новими інноваційними технологіями та системами, щоб досліджувати більше місць на поверхні, ніж ми коли-небудь вважали за можливе», — додав він.

  • Астрономи виявили над Землею невеликий обʼєкт, що нагадує «порожній мішок для сміття». Його діаметр становить лише кілька метрів, і він дуже легкий.
  • Астрономи вперше виявили тіло радіусом 1,3 км на краю Сонячної системи. Цей обʼєкт допоможе пролити світло на процес формування планет.