Гігантська коала та надувні кити: у Австралії проходить фестиваль повітряних зміїв

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Яскравих та креативних повітряних зміїв запускають з пляжу Бонді у Сіднеї, Австралія. Дійство відбувається в рамках The Festival of the Wind («Фестивалю вітру»). Велику популярність на заході здобув повітряний змій-кит та змій у вигляді одного з символів Австралії — коали.

«Фестиваль вітру» — один з найбільших та найвідоміших кайт-фестивалів у світі.

Місцева влада та поліція побоюються, що це місце може стати потенційною ціллю для нападу, повідомляє Mail Online. Тому ще за кілька днів до початку фестивалю вони вжили заходів безпеки: залучили додаткові кадри, встановили боларди та перекрили дороги навколо.

Не всі повітряні змії вдається підняти з поверхні землі з першої спроби.

Також у рамках фестивалю показують циркові вистави, можна послухати живу музику.

Очікується, що фестиваль відвідає від 70 000 до 80 000 людей.

  • Щороку в Іспанії відбувається фестиваль Томатіна — десятки тисяч людей зʼїжджаються до міста Буньоль, аби жбурлятися помідорами. Для цього міська влада постачає десятки тонн помідорів, а власники крамниць загороджують свої заклади захисними щитами.
  • У небі над англійським Бристолем пролетіла величезна голова Дарта Вейдера. Повітряну кулю було зібрано у Бристолі компанією Cameron Balloons, але вона ніколи не літала у цьому місті раніше. Вейдер побував в Австралії, США, Китаї, Малайзії та інших містах.