Вночі: збій у Вікіпедії, Індія втратила звʼязок зі своїм космічним кораблем, а в США збільшилася кількість померлих від е-сигарет

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Індія втратила звʼязок з космічним кораблем Chandrayaan-2, який відправила на Місяць

Індія втратила звʼязок з космічним апаратом Chandrayaan-2, який повинен був приземлитися на Місяці. Про це заявив голова Індійської організації космічних досліджень Кайласавадіву Сиван, передає Reuters.

Посадка космічного апарата повинна була стати«мʼякою» і контрольованою. Планувалося, що посадка відбудеться біля південного полюса Місяця, де, на думку вчених, може знаходиться лід.

Однак відомство втратило звʼязок з Chandrayaan-2 у момент, коли він збирався приземлитися.

«Дані аналізуються», — зазначив Кайласавадіву Сиван.

Українських політвʼязнів етапували до колоній Росії

Незаконно засуджених кримських татар у «справі Хізб ут-Тахрір» Зеврі Абсеїтова, Енвера Мамутова і Ремзі Меметова етапували до колоній Ставропольського краю. Про це заявив адвокат Рустем Кямілєв, передає «Крим.Реалії».

Так, Абсеїтова відправили до колонії №1 в селі Кочубеївське. По прибуттю його помістили в штрафний ізолятор на 2—3 місяці, стверджуючи, що за статтею, за якою він був засуджений, кримський татарин має перебувати саме там.

Мамутова і Меметова перевели до колонії №11 міста Михайлівськ. Вони кілька тижнів перебуватимуть у карантині.

У той же час місцезнаходження ще одного засудженого Рустема Абільтарова поки не відоме. Востаннє його бачили в СІЗО Пʼятигорська. Адвокат стверджує, що найімовірніше, чоловіка етапують до колонії №11.

У Вікіпедії стався масштабний збій

У ніч на суботу, 7 вересня, у ряді країн стався збій у роботі інтернет-енциклопедії Вікіпедія. Про це повідомляє Downdetector.

Найбільше повідомлень про збої надходило від користувачів з Великої Британії, Нідерландів, Німеччини, Італії, Іспанії, Греції, Польщі, Франції, Угорщини, Румунії, Сербії, України і Росії.

Найбільша кількість скарг надійшла з Москви і Лондона.

У США зросла кількість померлих після куріння е-сигарет

У Сполучених Штатах зафіксували вже три смерті громадян, які могли бути спровоковані курінням електронних сигарет. Існує підозра, що внаслідок куріння могла померти ще одна людина, передає DW.

Крім того, в 33 штатах було виявлено 450 осіб, які заразилися серйозними захворюваннями через куріння е-сигарет. Більшість з них є підлітками. Симптоми включають ускладнене дихання, біль у грудях і захворювання шлунково-кишкового тракту.

Чиновники з системи охорони здоровʼя закликали американців відмовитися від вейпів, поки не будуть встановлені точні причини захворювань.

Українка Юлія Левченко виборола срібло на фінальному етапі «Діамантової ліги»

Представниця України виборола срібну медаль на фінальному етапі змагань з легкої атлетики «Діамантова ліга», яка проходила Брюсселі. Про це повідомляє УНН.

Юлія Левченко з третьої спроби подолала 1,95 м у секторі для стрибків у висоту. З такої ж спроби дівчина подолала барʼєр 1,97 м, що принесло їй срібло.

Золоту медаль здобула росіянка Марія Ласицкене, яка виступала під нейтральним прапором (1,99 м). Бронзову медаль здобула бельгійка Нафссату Таїмо (1,95 м).