Кличко на телеефірі посперечався з Богданом про своє звільнення з КМДА та розповів про «ефект солоного огірка»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко назвав боротьбою за владу спробу звільнити його з посади голови Київської міської державної адміністрації. Про це він заявив в ефірі ток-шоу «Шустер Live».

Кличко вкотре наполягав на тому, що законодавство та рішення Конституційного суду від 2003 року зобовʼязують президента призначати головою КМДА обраного киянами мера. У відповідь голова Офісу президента Андрій Богдан продемонстрував указ експрезидента Петра Порошенка, який призначив Кличка головою КМДА. За цією ж процедурою, за словами голови Офісу президента, нині президент Володимир Зеленський намагається звільнити Кличка.

Крім того, Богдан розкритикував стан інфраструктури в Києві та заявив, що Кличко забезпечив 100-відсоткову передплату компанії депутата Київради Максима Микитася за реконструкцію Шулявського шляхопроводу. Кличко спростував ці звинувачення, додавши, що наразі компанія Микитася ремонтує шляхопровід за власні кошти.

Говорячи про кадрову політику, мер Києва закликав не допускати помилок попередніх часів. «Після Помаранчевої революції були звільнені 26 тис. чиновників, були дуже великі очікування, що нові [чиновники] будуть кращими за старих. Але стався ефект соленого огірка. Коли кидаєш свіжий огірок у бочку із соленими, через деякий час він стає таким самим», — розповів мер Києва.

У той же час Кличко підкреслив, що у нього немає особистого конфлікту з Богданом, а питання його звільнення з КМДА лежить винятково в політичній площині.